Het BBQ-seizoen is nog lang niet voorbij! | Decoranda veranda's Decoranda

Het BBQ-seizoen is nog lang niet voorbij!

De kans dat je al enkele barbecues achter de rug hebt, is redelijk groot nu de zomer halfweg is. Het is dan ook dé manier om culinair genot te combineren met zalig buiten vertoeven. Gelukkig is BBQ-seizoen nog lang niet voorbij, naar Belgische traditie gaan we nog een zalige nazomer tegemoet. Decoranda geeft alvast enkele tips om er een memorabele avond van te maken!

De setting

Niet iedereen heeft een gigantische tuin of een royaal terras om een heus barbecuefestijn te organiseren. Maar zodra je iets van buitenruimte hebt, is er al veel mogelijk. Zo is het bij een woonuitbreiding met grote ramen ook mogelijk om zonder een grote tuin te genieten van dat outdoorgevoel. De barbecue moet natuurlijk wel altijd in openlucht staan!

De guestlist

Vlees, vis en groenten op de gril leggen, vraagt net iets minder tijd dan een 3-gangenmenu bereiden. Toch is het voorbereidingswerk niet te onderschatten: winkelen, salades maken, grote hoeveelheden koel bewaren, … Nodig een haalbaar aantal mensen uit en probeer al op voorhand te ontdekken wie wat graag eet. Kleine kinderen komen ook mee? Kies dan zeker ook voor een toegankelijk stukje vlees en plan alvast enkele leuke activiteiten of leg een voetbal of waterpistool klaar.

Het thema

We horen het je denken: “is de barbecue niet al het thema?” Maar pak het gerust wat origineler aan: bohemian, hawaïaans of misschien jungle? Kies je aankleding en decoratie in dezelfde stijl. Geen zin om fortuinen uit te geven aan nieuwe borden of glazen? Gebruik dan je eigen servies en decoreer met wat de natuur in de aanbieding heeft. Met bloemen, weelderige takken of stukken mos op tafel creëer je een botanische setting on a budget.

De weergoden

Een barbecue kan al eens letterlijk in het water vallen als de Belgische weergoden het zo beslissen. Decoranda komt met de oplossing: een terrasoverkapping maakt het mogelijk om ook tijdens minder mooi weer wat langer buiten te blijven zitten. In de vorm van een lamellen dak, doek- of screendak of pergola, er is voor ieder en elk interieur wat wils. Houd er ook rekening mee dat het sneller donker en kouder kan worden zodra de avond valt. Plaats alvast enkele kaarsen en dekentjes op strategische plaatsen!

Datum:

Contactformulier

Stel hier uw vraag, maak een afspraak of vraag vrijblijvend een offerte.


Onze locaties

Stel hier uw vraag, maak een afspraak of vraag vrijblijvend een offerte.